Препорачано

Грчки острови

Грција е единствена по број на острови во Европа. На територијата на Грција се наоѓаат 6000 острови, од кои само 227 се населени. Грчкиот архипелаг е со зафатнина од 7.500 км, на вкупно16.000 км големина.

Прочитај повеќе