Притисни Enter за пребарување или Esc за исклучување
Blog thumbnail

10 Причини зошто да го посетите градот Пирот

10 Причини зошто да го посетите градот Пирот

Blog thumbnail

До градот Пирот, кој се наоѓа југоисточно од Србија, се пристигнува преку Ниш. Градот е подигнат на местото на Римската тврдина Turres, во XIV век го променува своето име во Пирот. За време на XVI и XVII век, поради добрата положба и трговските врски, претставувал доста богат град. Пирот денес брои околу 45.000 жители. 1.Стара

Blog thumbnail

Копаоник – зимување на покривот на Србија

Копаоник – зимување на покривот на Србија

Blog thumbnail

Копаоник, покривот на Србија, како што го нарекуваат, е еден од најпопуларните зимски центри во регионот. Во својот највисок дел потсетува на куќа со рамен покрив, па го викаат Рамен Копаоник и токму тука е средиштето на туристичкиот центар. Овде се сместени голем број хотели, апартмани, вили, одморалишта и планинарски домови, како и спортски терени,