Притисни Enter за пребарување или Esc за исклучување
Blog thumbnail

Вистински дар од природата – Мокрински извори

Вистински дар од природата – Мокрински извори

Blog thumbnail

Мокрино е село во Општина Ново Село, источно од градот Струмица. Се наоѓа во подножјето на планината Беласица, на надморска височина од 370 метри и до него се доаѓа по солиден асфалтен пат. Селото е познато по Мокринските извори, кои имаат издашност од 40 литри вода во секунда. Старото име на Мокрино не е познато. До ден денешен се