Притисни Enter за пребарување или Esc за исклучување
Blog thumbnail

Копаоник – зимување на покривот на Србија

Копаоник – зимување на покривот на Србија

Blog thumbnail

Копаоник, покривот на Србија, како што го нарекуваат, е еден од најпопуларните зимски центри во регионот. Во својот највисок дел потсетува на куќа со рамен покрив, па го викаат Рамен Копаоник и токму тука е средиштето на туристичкиот центар. Овде се сместени голем број хотели, апартмани, вили, одморалишта и планинарски домови, како и спортски терени,