Притисни Enter за пребарување или Esc за исклучување

ВЕЛИГДЕН 2020 НА САЛАШИТЕ ВO ВОЈВОДИНА

Суботица е најсеверниот град и втор најголем урбан центар во Србија. Се протега помеѓу Дунав и Тиса. Извонредно културно наследство кое вреди да се види,преубава храна,дегустација на вина ,посета на една од најубавите винарии во тој регион Винарија Sвонко Богдан.

1ден 17.04.2020 (петок)

Состанок на групата на Дрво декор, паркингот наспроти Хотел Холидеј Ин во 23:00 часот.

2ден 18.04.2020 (сабота)

Пристигнување околу 09 часот во Суботица со попатни паузи. Посета на винаријата “Звонко Богдан” разглед и дегустација на вино. Сместување во хотел. Потоа следи разглед на Суботица со локален водич:Општината, палатата Рајхл, палатата Леовиќ, најстарата синагога на Балканот , Суботичка гимназија, Српската црква.Враќање во хотел. Ноќевање.

3ден 19.04.2020 (недела)

Појадок. Поаѓање на пикник (факултативен)на ергелата”Келебија”, разглед,можност за јавање на липи цанери,возење со фијакери. Организиран факултативен ручек во ”Вила Мајур”. Уживање во богато мени на традиционални специјалитети и локални пијалоци. Враќање во хотел. Факултативна вечера на салашите. Ноќевање.

4ден 20.04.2020 (понеделник)

Појадок. Одјавување од хотел.Поаѓање во 11:00ч на Паличко Езеро. Разглед со локален водич време за за прошетка по малото и симпатично туристичко место Палиќ. Слободно време за ручек.Предлог Ресторан Мала Гостиона (факултативно). Околу 14:00 Поаѓање за Скопје. Пристигнување доцна вечерта.

Цена по лице за уплата до 10.03.2020:
109 ЕУР / 6758 мкд

Редовна цена: 129 ЕУР / 7998 мкд

Во цената се вклучени следниве услуги:

✔ Организиран превоз со автобус од Скопје –Суботица – Скопје

✔ 2 ноќевања во Суботица услуга ноќевање со појадок во хотел

✔ Разглед на Суботица со локален водич

✔ Пратител на групата од Скопје

✔ Организација на патувањето

 

Во цената не се вклучени следниве услуги:

✘  Вечера со музика во“Мајкин салаш” или “Јелен Салаш”со превоз 20 еур.

✘ Пикник на ергелата“Келебија 10 еур.

✘ Ручек во Вила Мајур 15 еур.

✘ Посета на винаријата на ”Звонко Богдан” со дегустација на вина 10еур.

✘ Ручек на Палиќ 15еур.

✘ Патничко и здравствено осигурување 150 мкд

✘ Услуги кои не се наведени во програмата

 

  • Плаќањето е задолжително во денари 1 еур-62 мкд
  • Доплата за еднокреветна соба -40 еур (2480 мкд)
  • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош ,или лична карта
  • Kраен рок за откажување на аранжманот од страна на агенцијата 7дена пред патување
  • За резервација задолжителна уплата аванс од 30% од вкупниот износ, целосна доплата 10дена

пред патување

  • За реализација на аранжманот потребен е минимум од 30 патници
  • За овојаранжман важат општите услови на патување на Травити и СКТМ