Притисни Enter за пребарување или Esc за исклучување

Олимпска Ривиера / Пиериа

Олимпска регија или Пиериа се наоѓа на североисточниот дел од континенталната Грција. Од нејзината западна страна се наоѓа познатата планина Олимп која воодушевува со својата природна убавина и која е од 1985 година прогласена за национален парк. Главен град на оваа област е Катерини. Карактеристиките на оваа регија се бреговите со широки песочни плажи во правец север-југ, во должина од 70км. Во централниот дел на Пиериа се наоѓаат две летувалишта: Паралија Катерини и Лептокарија кои со своите бројни содржини привлекуваат голем број на туристи, како и Неи Пори, Олимпик Бич, Платамона и Литохоро кои исто така се популарни дестинации во оваа област. Тука се наоѓа и археолошкиот локалитет Дион, со остатоците на некогашното светилиште, гробница, театар и базилика кои сведочат за важноста на ова култно место во минатото.

Каде се наоѓа Пиериа

Сместување во Пиериа

€151 Tour list image

Cronwell Platamon Resort *****

Хотели 0 мислења 6 денови
€133 Tour list image

Bomo Olympus Grand Resort ****

Хотели 0 мислења 3 денови
€65 Tour list image

Вила Кате – Неи Пори

Апартмани 0 мислења 6 денови
€65 Tour list image

Вила Христос Неи Пори

Апартмани 0 мислења 6 денови
€48 Tour list image

Poseidon Palace ****

Хотели 0 мислења 1 ден
€92 Tour list image

Dion Palace Resort&Spa *****

Хотели 0 мислења 6 денови

Докажано најдобрите тури оваа есен!

  • Јужна Италија со магичните Амалфи и Капри
  • Аликанте и Валенсија
  • Атина и Пелопонез
  • Париз

Промоции за резервација до 10.09

Резервирај!