Притисни Enter за пребарување или Esc за исклучување
Blog thumbnail

Копаоник – зимување на покривот на Србија

Копаоник – зимување на покривот на Србија

Blog thumbnail

Копаоник, покривот на Србија, како што го нарекуваат, е еден од најпопуларните зимски центри во регионот. Во својот највисок дел потсетува на куќа со рамен покрив, па го викаат Рамен Копаоник и токму тука е средиштето на туристичкиот центар. Овде се сместени голем број хотели, апартмани, вили, одморалишта и планинарски домови, како и спортски терени,

Blog thumbnail

Зимски центри за почетници

Зимски центри за почетници

Blog thumbnail

Каде да скијате оваа зима како почетник, а каде како искусен скијач? Како се наближува зимата така и љубителите на зимските спортови се повозбудени и поактивни во потрагата за понуда за зимски центар кој нуди одлични ски терени, но и простор за уживање и релаксација. Без разлика дали сте почетник во скијање и бордање или

Blog thumbnail

Ски центри во Бугарија

Ски центри во Бугарија

Blog thumbnail

Зимување во Бугарија: Боровец, Банско и Пампорово Патувањето во зима е назаборавно и забавно искуство. Ниските температури и снежните покривки несомнено асоцираат на зимските центри кои нудат прекрасен зимски одмор. Бугарија е една од земјите која вреди да се посети во студените месеци. Прекрасните планински предели на Пирин, Рила и Родопите, луксузните ризорти кои нудат