Притисни Enter за пребарување или Esc за исклучување
Blog thumbnail

Вистински дар од природата – Мокрински извори

Вистински дар од природата – Мокрински извори

Blog thumbnail

Мокрино е село во Општина Ново Село, источно од градот Струмица. Се наоѓа во подножјето на планината Беласица, на надморска височина од 370 метри и до него се доаѓа по солиден асфалтен пат. Селото е познато по Мокринските извори, кои имаат издашност од 40 литри вода во секунда. Старото име на Мокрино не е познато. До ден денешен се

Blog thumbnail

Она што не сме го знаеле за најубавиот дел на Солун, Каламариа

Она што не сме го знаеле за најубавиот дел на Солун, Каламариа

Blog thumbnail

Еден од најубавите делови на Солун, Каламарија. Името го има добиено по принцезата Мари Бранковиќ, ќерка на деспотот Џурџа Бранковќ и византиска принцеза Ирине Кантакузине. Мара била многу почитувана личност помеѓу обичниот народ, не поради нејзиниот статус и богатство туку со статусот на многу способна, дарежлива и приврзана кон народот, а и поради нејзината убавина.

Blog thumbnail

Најдобрите ресторани во Ситонија

Најдобрите ресторани во Ситонија

Blog thumbnail

Она што би го издвоиле под “must” во мениата на Ситонија ќе го видите во следниот текст. Сарти Во Сарти би го одвоиле ресторанот “Orestis”. Ресторанот се наоѓа на улица која се спушта по автопатот кон центарот точно покрај големиот супер маркет. Ресторанот е малечок и неупадлив, со убаво уредена градина, малечко детско катче и

Blog thumbnail

Ресторани во Банско

Ресторани во Банско

Blog thumbnail

Во следниот текст ќе ви предложиме кои ресторани би требало да ги посетите  во Банско и да уживате во храната која тие ја нудат. 1.Pizza Victoria  Една од најпознатите пицерии во Бугарија, ги има на неколку локации во Соифија, а пред некое време ти отворија свој ресторан и во Банско. Pizza Victoria се наоѓа кај

Blog thumbnail

Најубавите плажи во околината на Ситонија

Најубавите плажи во околината на Ситонија

Blog thumbnail

Сарти е идеален избор за одмор во текот на летото, претставува најголемо место во целата околина на Ситонија. Лоциран е на источната страна, на рамно подрачје и има се што е потребно за убав одмор. Покрај тоа што во Сарти често дува ветар и има бранови, други недостатоци ова место нема. За време на брановите

Blog thumbnail

Најубавите плажи на Касандра

Најубавите плажи на Касандра

Blog thumbnail

Полуостровот Касандра изобилува со многу убава обала, не е толку познат по плажите, но сепак оние кои сакаат да ги истражуваат, во прилог им ги претставуваме следните, кои дефинитивно вредат да се посетат. Сани плажа, поголем дел од оваа плажа припаѓа на луксузниот хотелски комплекс  Sani Resort. Станува збор за една од најубавите плажи на