Препорачано

Eдно од најтоплите острови во Средоземното море

Vivamus pretium vestibulum purus, vel vehicula turpis eleifend at. Pellentesque sem orci, semper vitae venenatis id, dapibus ac sem. Nunc risus libero, auctor vel metus at, rhoncus tristique nunc. Donec imperdiet nunc id lorem malesuada bibendum. Aenean eu ullamcorper orci. Pellentesque eu neque quis felis cursus elementum et sit amet felis.

Прочитај повеќе

Грчки острови

Грција е единствена по број на острови во Европа. На територијата на Грција се наоѓаат 6000 острови, од кои само 227 се населени. Грчкиот архипелаг е со зафатнина од 7.500 км, на вкупно16.000 км големина.

Прочитај повеќе

Средиште на културниот и уметнички живот на Шпанија

Vivamus pretium vestibulum purus, vel vehicula turpis eleifend at. Pellentesque sem orci, semper vitae venenatis id, dapibus ac sem. Nunc risus libero, auctor vel metus at, rhoncus tristique nunc. Donec imperdiet nunc id lorem malesuada bibendum. Aenean eu ullamcorper orci.

Прочитај повеќе